Skip navigation

Månatligt arkiv: januari 2015

Finlands svenska fotoklubbars klubbtävling anordnas i år av Focus i Närpes. Bilderna till tävlingen måste vara tagna inom perioden 1.9 2014 – 15.8 2015. Klasserna är dels NATUR och dels temaklassen HUMOR och GLÄDJE. Varje deltagare får bidra med tre bilder i vardera klassen. Tävlingsresultaten presenteras på Naturfotofestivalen på Korsholms kulturhus den 26.9 2015.

AFK:s tävlingssekreterare kommer att vara den koordinerande länken, samlar ihop bilderna och skickar dem vidare. Mera info närmare deadline!

Förbundets (SKsL) årsutställningsbilder har som vanligt inget tema. Utställningen ordnas den 11-30.4.2015 i Nummela. Peter Stenius tar emot medlemmarnas bilder i AFK:s labb den 28.1 klo 17-18, och sänder dem vidare.
Se http://www.sksl.fi/?p=4227

AFK:s nyår och födelsedag brukar ju traditionellt firas med en årsfest i mars. Det stora jubelåret fick välförtjänt uppmärksamhet i fotograferande kretsar men också i andra sammanhang. Vi förekom flera gånger både i press och etermedia, jubileumsföreläsningarna var mycket uppskattade och utställningen i Lyktsalen var välbesökt. Gästböckerna talar sitt tydliga språk! Nu är utställningen nerpackad och väntar enligt planerna på att hängas upp på Arbis nästa höst. Vi ses vid nyår!

Ludde

Helsingfors stademuseum, Lyktsalen, Sofiegatan 4,

Vårens utfärdsmål är Raumo,  14 – 17.5.2015

Staden Raumo grundades 1442 och är den tredje äldsta i landet. Gamla Raumo tillhör UNESCO:s världsarv och är den största enhetliga trästaden i de nordiska länderna.
www.visitfinland.com/sv/artikel/vackra-raumo

Hela artikeln »

AFK ordnar en workshop i närbildsfotografering, 6-7 juni 2015.
Lärare och inspiratör: Anna Ulmestrand (Sverige).
Vi jobbar på Sandels (föreläsningar och bildkritik) samt ute i fält.

Ni kan bekanta er med Anna på hennes blogg:

http://ulmestrand.wordpress.com/

Hela artikeln »